Betaal na ontvangst
Eigen showroom
Ruim 825 kerstpakketten
Beoordeeld met 9.1
Menu
Pakketten filteren

Fair trade kerstpakketten

Wanneer we denken aan kerstpakketten, denken we vaak aan gezelligheid, warmte en het delen van vreugde met elkaar. Met een fair trade kerstpakket kan je dit combineren met een blijvende positieve impact op de wereld. Door te kiezen voor fair trade kerstpakketten, ondersteunt je niet alleen duurzaamheid, maar draagt je ook bij aan eerlijke handelspraktijken wereldwijd.

Betaal na levering
Loop géén enkel risico en betaal de factuur ná levering. Mogelijk tot €10.000,- inclusief BTW voor bedrijven in Nederland en Belgie.
Méér belastingvoordeel
Nú nog voordeliger bestellen door een forse verhoging van de WKR-regeling naar 3%. Hierdoor ontstaat er nog meer fiscale ruimte voor het aankopen van kerstpakketten.
Lees meer
Top 20 kerstpakketten
Bekijk de Top 20 Kerstpakketten van 2024. Mooie luxe kerstpakketten voor ieder budget.
Bekijk ze hier
Actieve filters Herstel filters
Categorie: Kerstpakket Thema: Fair Trade
Voorraad checker
Prijs
Kleur
Thema
Artikel
Food
Landen
Magazijn
Thema Fair trade kerstpakket aanbod online

Wat is Fair Trade en het belang ervan

Fair Trade is meer dan alleen een label op een product; het is een wereldwijde beweging die streeft naar gelijkheid, rechtvaardigheid en duurzaamheid in de internationale handel. Fairtrade producten verzekeren dat boeren en producenten eerlijk worden betaald, wat hen helpt een beter leven op te bouwen. Tegelijkertijd draag je door te kiezen voor een fair trade kerstpakket bij aan de bescherming van het milieu. Deze kerstgedachte gaat verder dan het traditionele geven; het versterkt gemeenschappen en creëert een golf van positieve verandering die verder reikt dan de feestdagen.

Centraal in de fair trade beweging staan het Max Havelaar keurmerk en de World Fair Trade Organization (WFTO). Deze organisaties zorgen ervoor dat producten zoals koffie, thee, chocolade en talloze andere goederen geproduceerd worden onder omstandigheden die niet alleen de boeren en arbeiders ten goede komen, maar ook hun gemeenschappen en het milieu. Het Max Havelaar keurmerk garandeert dat de producten onder strikte milieu criteria worden geproduceerd en dat de boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun waren. Dit betekent dat de boeren in staat zijn om te investeren in hun bedrijven en gemeenschappen, wat leidt tot betere werkomstandigheden en een hogere kwaliteit van leven. Aan de andere kant benadrukt de WFTO de belangrijkheid van eerlijke handel op een breder internationaal platform, waarbij zij zich richten op de verbetering van arbeidsomstandigheden en het bevorderen van eerlijke handelspraktijken.

Deze organisaties dragen een herkenbaar fair trade logo, een symbool dat consumenten helpt bewuste keuzes te maken die het welzijn van de wereldbevolking en de planeet bevorderen. Door te kiezen voor producten die dit logo dragen, neem je deel aan een cruciale strijd tegen uitbuiting en ongelijkheid, en steun je actief de ontwikkeling van duurzame productiemethoden die respect tonen voor mens en milieu.

Kenmerken van Fairtrade Kerstpakketten

Een fair trade kerstpakket is een prachtige manier om de feestdagen te vieren terwijl je de wereld een beetje beter maakt. Deze pakketten zijn zorgvuldig samengesteld met producten die niet alleen heerlijk zijn, maar ook geproduceerd onder eerlijke omstandigheden. Al onze fair trade kerstpakketten bevatten ten minste één product dat aan de fair trade kenmerken voldoet.

Bij de voedingsproducten denk je aan eerlijke chocolade, ambachtelijk bereide koffie en aromatische thee. Deze producten zijn niet alleen een genot voor de smaakpapillen, maar dragen ook bij aan de verbetering van levensomstandigheden van boeren in ontwikkelingslanden. De chocolade is vaak afkomstig van coöperaties die boeren een eerlijke prijs betalen en investeren in gemeenschapsprojecten. De koffie is geteeld onder milieuvriendelijke teeltmethoden, waarbij zowel de natuurlijke habitat wordt beschermd als chemische inputs worden geminimaliseerd. Voor food producten die specifiek bij de categorie biologisch horen kan je kijken tussen ons assortiment biologische kerstpakketten. Net als fair trade pakketten is hier een focus op duurzaamheid en ethiek, maar de focus van biologische producten ligt meer bij ecologische praktijken in plaats van sociaaleconomische omstandigheden.

Voordelen van het geven van een fair trade Kerstpakket

Het geven van een fair trade kerstpakket heeft vele voordelen die verder gaan dan het simpele genot van het geven van een geschenk. Deze pakketten dragen bij aan zowel sociale als ecologische verbeteringen op wereldschaal.

Op sociaal vlak bieden fair trade producten eerlijke lonen aan de arbeiders, wat hen helpt een stabiel inkomen te verwerven en hun levensstandaard te verhogen. Dit gaat vaak hand in hand met het bieden van gelijke kansen voor mannen en vrouwen in de productieketen. De extra ontwikkelingspremie die betaald wordt voor fair trade producten wordt vaak geïnvesteerd in lokale gemeenschapsprojecten zoals onderwijs en gezondheidszorg, wat resulteert in betere levensomstandigheden voor hele gemeenschappen.

Ecologisch gezien promoten fair trade producten milieuvriendelijke productieprocessen. Dit betekent dat bij de productie rekening wordt gehouden met het milieu, bijvoorbeeld door het minimaliseren van chemische input en het beschermen van natuurlijke bronnen. Dit leidt tot een verminderde ecologische voetafdruk en helpt bij het bevorderen van duurzaamheid.

Fair trade kerstpakketten zijn niet altijd goedkoop, maar wel een bijdrage aan een rechtvaardigere wereld. Door een fair trade kerstpakket te geven, kunt u verantwoord en eerlijk genieten van de feestdagen, wetende dat uw keuze een positieve impact heeft. Elk pakket vertelt een verhaal van hoop en verandering, waardoor uw geschenk nog waardevoller wordt.

Hoe selecteer je het perfecte Fairtrade Kerstpakket?

Het kiezen van het juiste fair trade eco kerstpakket of bio fair trade kerstpakket hoeft niet ingewikkeld te zijn. Begin met het overwegen van de waarden die belangrijk zijn voor jou of je bedrijf, zoals duurzaamheid en ethische verantwoordelijkheid. Hier zijn enkele tips om je te helpen het perfecte pakket te selecteren:

  • Identificeer je waarden: Kies pakketten die overeenkomen met je persoonlijke of bedrijfswaarden. Zoek naar kerstpakketten die nadruk leggen op maatschappelijk verantwoord ondernemen en de promotie van duurzame praktijken.
  • Maatwerk mogelijkheden: Overweeg om je kerstpakket zelf samen te stellen. Dit geeft je de mogelijkheid om een meer gepersonaliseerd en zinvol geschenk te creëren dat past bij de specifieke voorkeuren en interesses van jouw medewerkers.
  • Blijf op de hoogte van trends: Onderzoek naar de nieuwste trends op het gebied van fair trade en duurzame producten kan je helpen innovatieve en unieke geschenken te vinden die misschien niet algemeen bekend zijn.
  • Kies voor duurzaamheid: Opteer voor pakketten die zich concentreren op duurzame geschenken. Dit betekent dat producten biologisch zijn, milieuvriendelijk geproduceerd, en bijdragen aan de ontwikkeling van de gemeenschappen die ze produceren.

Kies fair trade!

Kiezen voor een fair trade kerstpakket is een prachtige manier om de ware geest van de feestdagen te vieren. Het is een erg hip kerstpakket, waar je zeker indruk mee zal maken op je medewerkers. Maar nog belangrijker, het helpt met de ondersteuning van eerlijke handel en duurzame ontwikkeling wereldwijd. Elk fair trade pakket dat je kiest, draagt bij aan een eerlijkere en meer verbonden wereld. Dit seizoen nodigen we je uit om trendy, geef iets goeds en zet een stap naar een betere wereld. Laat 2024 het jaar zijn waarin we samen de kracht van verandering omarmen door te kiezen voor fair trade.

Mooie collectie unieke fair trade kerstpakketten

Vragen over onze fair trade kerstpakketten?

Neem geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur of stuur een email naar service@kerstpakkettenidee.nl.

Veelgestelde vragen Voor alles een antwoord
Wat is een fair trade kerstpakket?

Een fair trade kerstpakket bevat minimaal 1 product dat geproduceerd is onder voorwaarden die eerlijke lonen en goede arbeidsomstandigheden garanderen voor boeren en arbeiders, voornamelijk in ontwikkelingslanden. Deze kerstpakketten dragen ook bij aan duurzame ontwikkelingen.

Is fair trade duur?

Fair trade producten kunnen soms iets duurder zijn dan conventionele producten, maar deze prijs reflecteert de eerlijke lonen en betere levensomstandigheden voor de producenten. Deze extra kosten helpen ook om milieuvriendelijke praktijken te ondersteunen en dragen bij aan het verminderen van ongelijkheid in wereldwijde handelsstructuren. Je investeert niet alleen in een heerlijk product, maar ook in eerlijkheid, hoge kwaliteit, en het respect voor mens en milieu.

 

Kan ik een kerstpakket op maat laten maken?

Ja, KerstpakkettenIdee biedt vanaf 100 pakketten een maatwerk optie waarbij werkgevers in overleg met ervaren stylisten in de showroom een uniek kerstpakket kunnen samenstellen. Dit zorgt voor een persoonlijk en op maat gemaakt geschenk dat past bij de unieke stijl en voorkeuren van uw bedrijf en werknemers.

Wat voor soort kerstpakketten biedt KerstpakkettenIdee aan?

Bij KerstpakkettenIdee vindt u een breed assortiment van meer dan 800 kerstpakketten variërend van sportieve pakketten, tot wellness pakketten en borrelpakketten. Elk pakket is zorgvuldig samengesteld om een breed scala aan wensen en interesses te vervullen.

Kunnen wij u helpen?
Hulp nodig? Wij zitten er klaar voor!
Bezig met laden Een moment geduld alstublieft...
Hallo! Als u assistentie nodig heeft, hoor ik het graag. Contact opnemen
Cookies en kerstpakkettenidee.nl Kerstpakkettenidee.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om ervoor te zorgen dat onze website naar behoren werkt en om bezoeken nauwkeurig te analyseren. Bovendien bieden wij de optie om marketingcookies te accepteren. Deze cookies stellen ons in staat om uw online ervaring te verrijken en te personaliseren, bijvoorbeeld door relevante producten te tonen. Voor uitgebreide informatie leest u onze cookieverklaring. Indien u liever geen marketingcookies wilt laten plaatsen, dan kunt u deze hier weigeren. In dat geval plaatsen we alleen de essentiële functionele en analytische cookies. U heeft tevens de mogelijkheid om uw cookievoorkeuren op elk moment aan te passen via onze voorkeurenpagina. Accepteer cookies
Cookie