Betaal na ontvangst
Eigen showroom
Ruim 825 kerstpakketten
Beoordeeld met 9.1
Menu

De kerstpakketten belasting en fiscale regels 2022

De kerstpakketten belasting en fiscale regels 2022
Kerstpakket belasting
Voordeel met onze factuur Leestip: Pas de WKR-regeling toe op de factuur van Kerstpakkettenidee.nl en
bespaar eenvoudig vele euro's! Lees hieronder verder.

Een groot voordeel vanaf 2022

De werkkostenregeling is fors verruimd en dat betekent dat u méér onbelaste ruimte (budget) heeft om uw personeel te belonen met mooie kerstpakketten. De verruiming is van toepassing op de eerste €400.000,- van de loonsom en komt al snel neer op een financieel voordeel van vele duizenden euro's. De verruiming van de WKR levert hierdoor vooral een groot voordeel op voor de midden- en kleinbedrijven (MKB) in Nederland. Pas de WKR-regeling toe op de factuur van Kerstpakkettenidee.nl en laat deze kans niet liggen. Het financieel voordeel kan namelijk groot zijn.

Werkkostenregeling kerstpakket

De werkkostenregeling (ook wel WKR genoemd) is een regeling waarmee u een deel van het totale fiscale loon (vrije ruimte genoemd) kunt besteden aan onbelaste verstrekkingen en vergoedingen (denk aan kerstpakketten) voor uw personeel, waarover géén loonheffing betaalt hoeft te worden.

Stijging van de vrije ruimte

Vanaf 2022 is de vrije ruimte vergroot van 1.7% naar 3.0% tot een maximum loonsom van €400.000,-. De loonsom omvat het loon van alle personeelsleden bij elkaar opgeteld. Voor het bedrag vanaf €400.000.- geldt de 'oude' 1.7%. Door de procentuele stijging wordt de vrije ruimte fors vergroot. Bekijk alvorens u gaat bestellen hoe groot de bestedingsruimte is en neem voor de zekerheid vooraf contact op met uw accountant. Meer informatie hieromtrent vindt u op de website van de Belastingdienst.

Hieronder volgen enkele rekenvoorbeelden:

Voorbeeld 1: Stel dat de loonsom nu €300.000,- is, dan is de vrije ruimte om onbelast vergoedingen aan de werknemers uit te keren:
300.000 * 3% = €9.000,-
Geeft u in 2022 meer uit dan deze €9.000,-, dus bijvoorbeeld €10.000,-. Dan is in dit geval de € 1000,- die de vrije ruimte overschrijdt belast met loonheffing. Boven de €400.000,- aan totale loonsom is de vrije ruimte 1,18% Voorbeeld 2: Stel dat de loonsom nu €600.000,- is, dan is de vrije ruimte om onbelast vergoedingen aan de werknemers uit te keren:
400.000 * 3% + (600.000 -/- 400.000) * 1,18% = €12.000 + €2.360 = €14.360,-
Kerstpakketten belasting werkkostenregeling
Veel gestelde vragen over de Kerstpakketten & belasting
Is het kerstpakket belastingvrij?
Ja, het kerstpakket is belastingvrij en dat maakt het uiteraard extra interessant om uw werknemers te bedanken. Houdt hierbij wel rekening met de werkkostenregeling. Er kleeft namelijk een limiet aan het bedrag dat u belastingvrij aan het kerstpakket mag besteden.
Hoeveel procent bedraagt de werkkostenregeling?
U mag maximaal 3.0 procent van uw totale fiscale loon ( tot 400.000 euro ), de vrije ruimte, besteden aan onbelaste vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen voor uw personeel.
Moet ik loonbelasting betalen over het bedrag binnen de vrije ruimte?
Nee, u betaalt over het bedrag binnen de vrije ruimte geen loonbelasting. Let op: Over het bedrag boven de vrije ruimte betaalt u loonbelasting in de vorm van een eindheffing van maar liefst 80 procent. U hoeft hier geen premies en Zvw te betalen.
Fiscale- en belastingregels 2022 Aan bovenstaande informatie omtrent kerstpakketten en geschenken belasting kunnen geen rechten worden ontleend. Wij adviseren u de van toepassing zijnde fiscale regels goed te bestuderen alvorens u tot het bestellen van kerstpakketten overgaat. Wij raden u aan om de website van de Belastingdienst te bezoeken voor meer en gedetailleerde informatie omtrent dit onderwerp en neem altijd contact op met uw accountant om te achterhalen hoeveel ruimte u nog heeft om kerstpakketten te bestellen.
Kerstpakket belastingdienst
Ga direct naar de juiste pakketten Snelzoeken Top 20 kerstpakketten Thema Artikelen Keuzekado Eindejaarsgeschenken
Eigen keuze kerstpakketten kiezen
De collega kiest zelf! Eigen keuze kerstpakketten Het gróótste flexibele keuzeconcept van Nederland waarbij de ontvanger kiest uit 800+ kado's verdeeld over de categorieën: Elektronica, Erop uit, Eten & Drinken, Tuin, Boeken, Audio, Koken, Tijdschriften, Wonen, Goede Doelen en nog veel meer..! Meer informatie
Kunnen wij u helpen?
Hulp nodig? Wij zitten er klaar voor!
Klantenservice Voor alle vragen
Bel 0495 84 32 42 (NL) ma / vr | 09:00 - 17:00
Mail ons service@kerstpakkettenidee.nl
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b...
Goedendag! Mocht ik u ergens mee kunnen helpen, dan verneem ik dat graag. Neem contact op