Betaal na ontvangst
Eigen showroom
Ruim 825 kerstpakketten
Beoordeeld met 9.1
Menu
Pakketten filteren

Alternatieve kerstpakketten

Traditionele kerstpakketten zijn al lang een geliefde traditie, gewaardeerd voor het brengen van kerstvreugde aan medewerkers en relaties. Tegenwoordig zoeken steeds meer bedrijven en particulieren naar een alternatief kerstpakket dat meer uniek en persoonlijk is, afgestemd op de moderne smaak en voorkeuren van de ontvanger. Bekijk ons ruime aanbod hieronder.

Betaal na levering
Loop géén enkel risico en betaal de factuur ná levering. Mogelijk tot €10.000,- inclusief BTW voor bedrijven in Nederland en Belgie.
Méér belastingvoordeel
Nú nog voordeliger bestellen door een forse verhoging van de WKR-regeling naar 3%. Hierdoor ontstaat er nog meer fiscale ruimte voor het aankopen van kerstpakketten.
Lees meer
Top 20 kerstpakketten
Bekijk de Top 20 Kerstpakketten van 2024. Mooie luxe kerstpakketten voor ieder budget.
Bekijk ze hier
Actieve filters Herstel filters
Categorie: Kerstpakket Thema: Alternatief
Sorteren op:
Achteraf betalen na levering
Enige van NL en exclusief bij onsTip
Klantbeoordeling 9,1/10
Onafhankelijke hoge reviewscore
Grote kerst showroom
Op afspraak te bezoeken
Groot financiëel voordeel
Met onze kerstpakketten factuur
Voorraad checker
Prijs
Kleur
Thema
Artikel
Food
Landen
Magazijn
Verrassend alternatief kerstpakket voor mannen en vrouwen

Van standaard naar speciaal

De evolutie van kerstpakketten in de afgelopen jaren weerspiegelt een duidelijke verschuiving van standaard naar speciaal. Waar vroeger een standaard kerstpakket met generieke items volstond, verlangen ontvangers tegenwoordig naar kerstgeschenken die echt resoneren met hun persoonlijke levensstijl en interesses. Dit heeft geleid tot een bloeiende trend van personalisatie en creativiteit in de samenstelling van kerstpakketten. Deze verschuiving naar alternatieve kerstpakketten onderstreept een verlangen naar meer maatwerk, reflectie van individuele interesses, en een sterke nadruk op originaliteit en persoonlijke betrokkenheid bij het samenstellen van het perfecte geschenk.

De introductie van alternatieve kerstpakketten is een antwoord op deze veranderende wensen. Deze pakketten gaan verder dan de traditionele inhoud zoals wijn en chocolade, en bieden een scala aan thematische en op maat gemaakte opties die inspelen op specifieke passies zoals technologie, wellness, of duurzaam leven. Elk jaar zien we nieuwe trends die weerspiegelen wat er leeft in de samenleving, waardoor elk kerstpakket een unieke ervaring wordt. We innoveren voortdurend door niet alleen de inhoud, maar ook de verpakking en het concept van het kerstpakket opnieuw uit te vinden, wat resulteert in echte 'specials' die indruk maken en gewaardeerd worden.

Deze ontwikkeling benadrukt het belang van een persoonlijke touch. Een alternatief kerstpakket wordt zo niet alleen een geschenk, maar ook een persoonlijke boodschap van waardering die op maat is gesneden voor de ontvanger. Dit maakt elk pakket speciaal en persoonlijk, en versterkt de band tussen gever en ontvanger.

Wat zijn alternatieve kerstpakketten?

Alternatieve kerstpakketten breken met de traditionele vorm en inhoud van de bekende kerstgeschenken, door een breed scala aan keuzemogelijkheden en innovatieve inhoud te bieden die aansluit bij de nieuwste trends en persoonlijke voorkeuren. In tegenstelling tot standaardpakketten, die vaak gevuld zijn met generieke producten zoals wijnen, chocolade, en snacks, richten alternatieve kerstpakketten zich op specifieke thema’s of hobby’s van de ontvangers. Deze pakketten worden vaak gepersonaliseerd met producten die niet alleen vernieuwend zijn, maar ook persoonlijk resoneren met de ontvangers, wat ze een ideale keuze maakt voor bedrijven die hun waardering op een meer doordachte en relevante manier willen uitdrukken. Zo bieden alternatieve kerstpakketten een unieke gelegenheid om iemand echt te verrassen met iets dat speciaal voor hen is uitgekozen.

Waarom kiezen voor een alternatief kerstpakket?

Alternatieve kerstpakketten bieden een unieke combinatie van persoonlijke aandacht en maatwerk, waardoor ze niet alleen een geschenk zijn, maar ook een teken van oprechte betrokkenheid en waardering.

Het kiezen voor een alternatief kerstpakket heeft verschillende voordelen. Ten eerste, het stelt organisaties in staat om een diepere connectie met hun medewerkers te creëren door geschenken aan te bieden die aansluiten bij hun individuele interesses of levensstijl. Dit kan leiden tot verhoogde medewerkerstevredenheid en loyaliteit. Ten tweede, alternatieve kerstpakketten zijn vaak duurzamer en maatschappelijk verantwoord, wat bijdraagt aan het groene imago van een bedrijf en de milieuvriendelijke waarden van de medewerkers ondersteunt.

Bovendien, door de brede variatie en de mogelijkheid tot personalisatie, wordt elk pakket een weerspiegeling van waardering die verder gaat dan het standaardaanbod. Dit maakt elk alternatief kerstpakket niet alleen speciaal, maar ook een directe uiting van de bedrijfscultuur en de persoonlijke betrokkenheid van de werkgever bij zijn werknemers. Ook bij een kleiner budget kan je je medewerkers verrassen met een prachtig alternatief kerstpakket. Filter op aanbieding om te zien welke kerstpakketten tijdelijk extra in prijs verlaagd zijn.

Personalisatie mogelijkheden

De mogelijkheden voor het personaliseren van kerstpakketten zijn bijna eindeloos, waardoor elk bedrijf een unieke kans heeft om iets werkelijk bijzonders te creëren dat past bij hun merk en de ontvangers. Een populaire optie is het toevoegen van een bedrijfslogo aan de producten binnen het kerstpakket, zoals op maat gemaakte keukenschorten, mokken, of zelfs technologische gadgets. Dit niet alleen verhoogt de merkherkenning, maar creëert ook een blijvende verbinding tussen het bedrijf en de medewerker. Verder kan een persoonlijke boodschap worden toegevoegd, vaak in de vorm van een kaartje met een boodschap van de directie, die dankbaarheid uitdrukt of de prestaties van het afgelopen jaar benadrukt.

Voor bedrijven die een stap verder willen gaan, biedt het zelf samenstellen van kerstpakketten een uitstekende optie. Met onze maatwerk optie kan je zelf precies de producten kiezen die je medewerkers in hun kerstpakket krijgen. Dit kan via ons maatwerk formulier of door langs te komen in de showroom, bij een minimale hoeveelheid van 100 stuks. Maatwerkopties kunnen zelfs nog verder gaan door volledige kerstpakketten te ontwerpen rond een specifiek thema dat past bij de bedrijfscultuur of recente successen van het bedrijf. Of het nu gaat om een wellness-thema, een technologiepakket, of een eco-vriendelijk pakket, de aandacht voor detail in het maatwerkproces toont de echte toewijding van het bedrijf aan haar medewerkers.

Wil je medewerkers helemaal zelf laten kiezen wat hun kerstpakket wordt? Kies dan voor ons keuzeconcept. Je kan vrijblijvend een voorbeeld webshop aanvragen in jouw bedrijfsuitstraling. Bij ons keuzeconcept kunnen medewerkers kiezen uit een reeks producten die aansluiten bij hun persoonlijke smaak of levensstijl, van gourmet voedingswaren tot hobbygerelateerde artikelen. Dit keuzeconcept versterkt niet alleen het gevoel van autonomie onder medewerkers, maar zorgt ook voor een pakket dat echt gebruikt en gewaardeerd wordt.

Alternatieve kerstpakketten trends 2024

Hieronder vind je voorbeelden van de kerstpakketten trends van dit jaar:

  • Eco-chic: duurzaamheid en milieuvriendelijkheid staan in 2024 bovenaan de trendlijst. Kies bijvoorbeeld voor een pakket met herbruikbare artikelen zoals bekers, biologische artikelen, of lokale artikelen om met de tijd mee te gaan.
  • Fit & fun: gezondheid en sport zijn ook erg populair, met leuke sportaccessoires voeg je dus ook echt iets leuks toe aan je kerstpakket. Bijvoorbeeld een gezonde snacks, yogamatten, en springtouwen zijn helemaal in.
  • Tech gadgets: gadgets worden ook steeds gewilder in alternatieve kerstpakketten. Kies bijvoorbeeld voor Bluetooth speakers of oortjes om je medewerkers te verrassen met een bijzonder cadeau waar ze nog erg lang wil van zullen hebben.
  • Culinaire reis: voeg internationale smaken toe om je kerstpakket specialer te maken. Met exotische ingrediënten en delicatessen uit verschillende wereldkeukens geef je je medewerkers de kans om nieuwe producten te ontdekken.

Je kan ook in plaats van deze trends op een andere manier een alternatief kerstpakket kiezen dat  goed past bij de leefstijl van jouw werknemers. Kies bijvoorbeeld voor een halal kerstpakket als je weet dat er mensen in je bedrijf geen varkensvlees eten en geen alcohol drinken. Door hier in je kerstpakket rekening mee te houden toon je je waardering voor je medewerkers op een erg attente en persoonlijke manier.

Duurzaamheid en MVO

Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn tegenwoordig belangrijke overwegingen bij de samenstelling van moderne kerstpakketten. Bedrijven leggen steeds vaker de nadruk op eco-vriendelijke producten en ethisch verantwoorde sourcing praktijken. Zo worden bijvoorbeeld vaak lokaal geproduceerde of fairtrade producten opgenomen, wat niet alleen de lokale economie ondersteunt maar ook zorgt voor een vermindering in uitstoot. Kijk naar ons overzicht van fairtrade kerstpakketten voor extra inspiratie. Duurzame kerstpakketten kunnen ook biologisch afbreekbare of herbruikbare items bevatten, zoals bamboe servies of herbruikbare drinkflessen, die zowel nuttig zijn voor de ontvanger als vriendelijk voor de planeet.

Integratie van maatschappelijke verantwoordelijkheid gaat verder dan alleen de producten. Vele bedrijven kiezen ervoor om een deel van de opbrengsten van de kerstpakketten te doneren aan goede doelen. Dit versterkt niet alleen het merkbeeld van het bedrijf als maatschappelijk betrokken onderneming, maar verhoogt ook de impact van het geschenk. Door een duurzaam kerstpakket te kiezen, bied je niet alleen een geweldig cadeau, maar draag je ook bij aan een betere wereld.

Alternatieve kerstpakketten aanbod

Vragen over alternatieve kerstpakketten?

Voor meer informatie of antwoord op je vragen kan je contact opnemen met onze klantenservice. Onze experts helpen je graag met het samenstellen van jouw perfecte alternatieve kerstpakket. Bel 0495 84 32 42 of mail ons via service@kerstpakkettenidee.nl voor vrijblijvend advies.
 

Veelgestelde vragen Voor alles een antwoord
Waar in de shop bestel ik alternatieve kerstpakketten?

Hiervoor klikt u in het hoofdmenu op de button 'kerstpakketten'. Vervolgens komt u terecht bij het volledige kerstpakketten aanbod van Kerstpakketten idee en kunt u links in de filter 'alternatief' aanvinken.

Is een combinatie van meerdere alternatieve kerstpakketten mogelijk?

Ja, vanaf 100 stuks is het mogelijk om de kerstpakketten zelf samen te stellen en dus ook meerdere kerstpakketten te combineren. Ga voor deze optie naar de pagina Maatwerk en vul daar het formulier in met uw voorkeuren betreffende de kerstpakketten.

Hoe maak ik een afspraak voor een bezoek aan jullie showroom?

Op de pagina 'showroom' in ons hoofdmenu kunt u een aanvraagformulier invullen. Hierna zullen onze collega's contact met u opnemen om een afspraak te plannen. Let wel op: deze optie is alleen beschikbaar bij bestellingen vanaf 100 stuks.

Wat houdt de kerstmarkt in?

Bij een minimum van 1000 medewerkers is het mogelijk om voor uw bedrijf een kerstmarkt te laten organiseren. Bij dit concept zorgt Kerstpakketten idee ervoor dat uw bedrijfsterrein voorzien wordt van zeer gezellig kerstkraampjes vol met cadeaus, kerstpakketten en eindejaarsgeschenken. De kerstmarkt zal zorgen voor een onvergetelijke ervaring voor uw collega's. Interesse? Vul dan het aanvraagformulier in op de pagina 'kerstmarkt'.

Kunnen wij u helpen?
Hulp nodig? Wij zitten er klaar voor!
Bezig met laden Een moment geduld alstublieft...
Hallo! Als u assistentie nodig heeft, hoor ik het graag. Contact opnemen
Cookies en kerstpakkettenidee.nl Kerstpakkettenidee.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om ervoor te zorgen dat onze website naar behoren werkt en om bezoeken nauwkeurig te analyseren. Bovendien bieden wij de optie om marketingcookies te accepteren. Deze cookies stellen ons in staat om uw online ervaring te verrijken en te personaliseren, bijvoorbeeld door relevante producten te tonen. Voor uitgebreide informatie leest u onze cookieverklaring. Indien u liever geen marketingcookies wilt laten plaatsen, dan kunt u deze hier weigeren. In dat geval plaatsen we alleen de essentiële functionele en analytische cookies. U heeft tevens de mogelijkheid om uw cookievoorkeuren op elk moment aan te passen via onze voorkeurenpagina. Accepteer cookies
Cookie