Twee belangrijke factoren

Waar u in het verleden rekening moest houden met een flink aantal regels hoeft u nu alleen nog maar naar de werkkostenregeling te kijken. Het voordeel hiervan is dat u met nog maar twee factoren rekening dient te houden, namelijk: 1) de totale loonsom en 2) de gebruikelijkheid binnen uw branche of bedrijf.

Werkkostenregeling kerstpakket

Ook in 2019 mag u voor maximaal 1,2% van de totale loonsom van de organisatie aan onbelaste verstrekkingen en vergoedingen aan uw medewerkers schenken. Met betrekking tot de jaarlijkse kerstpakketten kunt u hier dus gebruik van maken. Over het bedrag boven de 1,2% betaalt u dan 80% belasting. Voorkom dus onaangename verrassingen en houdt hier vooraf rekening mee. Bij het toepassen van de regeling dient u wel rekening te houden met de gebruikelijkheidstoets. Deze schrijft voor dat de uitgave maar 30% of minder mag afwijken van dergelijke bestedingen in uw bedrijf of branche. Check dit vooraf daarom altijd even bij uw account en/of belastingdienst.

Kerstpakket belastingvrij

Ook dit jaar kunt u het kerstpakket belastingvrij aanschaffen. Houd hierbij wel de werkkostenregeling in het achterhoofd. Er is namelijk een grens voor het bedrag dat u belastingvrij aan het kerstpakket mag besteden, dit kunt u hierboven lezen. De nieuwe werkkostenregeling voor kerstpakketten kan ook voordelig uitpakken. Indien uw totale loonsom groeit, mag u meer belastingvrij aan het kerstpakket besteden. Bekijk dus alvorens u gaat bestellen hoe groot de bestedingsruimte is en neem voor de zekerheid vooraf contact op met uw accountant. Meer informatie hieromtrent vindt u op de website van de Belastingdienst. Meer informatie hieromtrent vindt u op de website van de Belastingdienst.
Veel gestelde vragen over de Kerstpakketten & belasting
Is het kerstpakket belastingvrij?
Ja, de kerstpakketten zijn belastingvrij en dat maakt het uiteraard extra interessant om uw werknemers te bedanken. Houdt hierbij wel rekening met de werkkostenregeling. Er kleeft namelijk een limiet aan het bedrag dat u belastingvrij aan het kerstpakket mag besteden.
Hoeveel procent bedraagt de werkkostenregeling?
U mag maximaal 1,2 procent van uw totale fiscale loon, de vrije ruimte, besteden aan onbelaste vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen voor uw personeel.
Moet ik loonbelasting betalen over het bedrag binnen de vrije ruimte?
Nee, u betaalt over het bedrag binnen de vrije ruimte geen loonbelasting. Let op: Over het bedrag boven de vrije ruimte betaalt u loonbelasting in de vorm van een eindheffing van maar liefst 80 procent. U hoeft hier geen premies en Zvw te betalen.
Gelden deze regels ook voor 2020?
Nee, in 2020 gaan de fiscale regels omtrent de kerstpakketten wijzigen. Het percentage in verband met de werkkostenregeling gaat omhoog. Meer info volgt later op onze pagina.
Nieuwe fiscale- en belastingregels in 2020 De regels rondom de werkkostenregeling gaan met ingang van 2020 gewijzigd worden. Voor 2019 is bovenstaande actueel. Op deze pagina vindt u later meer informatie over de wijzigingen van de werkkostenregeling en belastingen met betrekking tot 2020. Aan bovenstaande informatie omtrent kerstpakketten en geschenken belasting kunnen geen rechten worden ontleend. Wij adviseren u als werkgever de van toepassing zijnde fiscale regels goed te bestuderen alvorens u tot het bestellen van kerstpakketten overgaat. Wij raden u aan om de website van de Belastingdienst te bezoeken voor meer en gedetailleerde informatie omtrent dit onderwerp.

Onze kerstpakketten toppers

Kerstpakketten Bekijk alles XL gevuld Trolley Mannen Wijnpakketten Bekijk alles
Kerstpakketten Bekijk alles
Top 20 Bekijk alles
Trolley Bekijk alles
XL gevuld Bekijk alles
Mannen Bekijk alles
Wijnpakketten Bekijk alles
Maatwerk
Tekst over maatwerk
Waarom wij uw kerstpakketten leverancier zijn Ruim 25.000 bedrijven gingen u voor
Klantbeoordeling Wat zeggen klanten over ons?
9.1
Gebasseerd op 268+ beoordelingen
Alles in goede orde ontvangen Alles in goede orde ontvangen en makkelijk via internet geregeld!
Klantenservice Onze medewerkers staan voor u klaar. We zijn te bereiken via telefoon en e-mail. Op werkdagen zijn we tussen 09:00 en 17:00 telefonisch bereikbaar. +31 (0)495 - 84 32 42 info@kerstpakkettenidee.nl
Achteraf betalen Betaal de factuur na ontvangst van de bestelling. Deze optie bieden wij aan tot een maximale ordergrootte van €10.000 incl btw. Betaal pas na levering van de pakketten!
+31 (0) 495 84 32 42 info@kerstpakkettenidee.nl Bekijk vergelijking (0) Terug naar boven
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b...
Goedendag! Mocht ik u ergens mee kunnen helpen, dan verneem ik dat graag. +31 (0) 495 84 32 42 (09/17 uur) info@kerstpakkettenidee.nl