Het ontstaan van het kerstpakket

De oorsprong van het kerstpakket ligt in de 19e eeuw. Mensen die rond de tijd van kerstmis bij de boer langs de deur kwamen om de boer en zijn gezin een prettig kerstfeest te wensen kregen eten en drinken aangeboden. In die tijd was het heel gewoon dat knechten bij de boer woonden en op 2e kerstdag mochten ze naar huis om kerstmis met het gezin te vieren. Vaak kregen ze dan een mand vol met lekkernijen om mee naar huis te nemen. Dat is in principe hoe het eerste echte kerstpakket werd gegeven en dat is dan ook het ontstaan van het kerstpakket zoals we dat nu kennen. Steeds meer boeren, maar ook mensen met andere beroepen, begonnen hun personeel een cadeau te geven tijdens kerstmis. Vaak waren dit praktische dingen die het hele gezin kon gebruiken zoals eten en drinken, maar ook steeds vaker werd een kerstpakket in de vorm van een cadeautje gegeven.

Een blijk van waardering

Naarmate de jaren voorbij gingen werd het steeds gebruikelijker voor een organisatie om de werknemers een geschenk te geven rond de kerstperiode. Dit is uitgegroeid tot een traditie die door bijna elke werkgever is overgenomen en het wordt dan ook bijna als normaal geacht om een kerstpakket te ontvangen, maar dit wordt ook zeker gewaardeerd. Het kerstpakket is dan ook geen gewoon geschenk, maar wordt door veel werknemers gezien als een blijk van waardering, een soort bedankje voor hun loyaliteit. Het schenken van een kerstpakket door de werkgever is natuurlijk niet verplicht, maar zo voelt dit bijna wel omdat dit zo'n populaire traditie is geworden.

Een kerstpakket is niet alleen voor de werknemers

Kerstmis is een jaarlijks feest dat iedereen het liefste met zijn of haar familie viert, het is dan ook een echt familiefeest. Een kerstpakket wordt vaak door het hele gezin gebruikt en niet alleen door de werknemer die dit ontvangt. Veel kerstpakketten bevatten naast de praktische producten voor in de keuken ook vaak allerlei lekkernijen en deze worden door het hele gezin maar al te graag genuttigd. Daarnaast worden er ook kerstpakketten aan klantrelaties geschonken om deze te versterken. De klant krijgt dan, net als de werknemers, een gevoel van waardering en dit heeft een positief effect op de klantrelatie.

Terug naar overzicht
+31 (0) 495 84 32 42 info@kerstpakkettenidee.nl Bekijk vergelijking (0) Terug naar boven
+31 (0) 495 84 32 42 info@kerstpakkettenidee.nl
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b...