Nog 159 dagen tot kerst!

Kerstpakketten schrappen schadelijk voor motivatie

Ondernemers die het trakteren van de medewerkers op een kerstpakket dit jaar willen overslaan, doen er goed aan om dit idee nog eens goed te overdenken. Uit onderzoek blijkt dat de motivatie van medewerkers die geen kerstpakket ontvangen, duidelijk verminderd. Werkgevers die dit willen voorkomen doen er goed aan nog snel iets te verzinnen voor het einde van het jaar, al is het maar iets kleins. Elke blijk van waardering doet de motivatie van de werknemers ten goede.

Verbeter de relatie

Als een werkgever ervoor kiest om 'in verband met de crisis' dit jaar de kerstpakketten maar even over te slaan, heeft hij een groot probleem. De relatie tussen werkgever en werknemer heeft hier mee te maken. Beide zien deze relatie namelijk anders. De werknemers ziet de relatie met de werkgever namelijk als sociaal, terwijl het voor de werkgever een zakelijke of economische relatie betreft.

Voorkom een daling in de motivatie

Juist in deze tijden (lees: slechte economische omstandigheden), verwacht je van je werkgever dat hij voor je zorgt. Wanneer je het gevoel hebt dat dit niet gebeurd, blijken wij mensen sneller op onze strepen te staan omdat we denken dat we iets niet goed hebben gedaan. Het gevolg hiervan is dat werknemers economisch gaan kijken en precies om vijf uur naar huis gaan.

Bezuinigen is niet slim

Zit een uitgebreid kerstpakket er dit jaar even niet aan? Leg je werknemers dit dan gewoon uit. Mensen voelen zich ondergewaardeerd wanneer er uit economisch oogpunt naar ze wordt gekeken. Als ondernemer kijk je natuurlijk vaak naar wat financieel mogelijk is, terwijl de medewerker en ontvanger van de geschenken alleen kijkt naar de gedane moeite naar het geschenk. Bezuinigen op soortgelijke extraatjes is dus niet zo slim. Een blijk van waardering hoeft niet altijd duur en groot te zijn. Bij Kerstpakkettenidee.nl vindt u voor vijf euro al een kleine attentie. Zoals een oud gezegde al leerde: 'Wat je zaait, zul je oogsten'. Bekijk het uitgebreide aanbod vandaag nog!

Samenvatting

Wanneer medewerkers geen kerstpakket krijgen, blijkt hun motivatie hier onder te leiden. Werknemers zien de relatie met de werkgever anders dan hoe de werkgever deze ziet.  Juist in slechtere tijden wordt van de werkgever verwacht dat hij voor je zorgt. Werkgevers doen er slim aan om deze mogelijke bezuiniging nog eens goed te overdenken want welke blijk van waardering doet goed voor het motivatieaspect werknemers.  En het hoeft helemaal niet groot of duur te zijn. Bij kerstpakkettenidee.nl vindt u al voor vijf euro een klein presentje. Wat je zaait zul je oogsten.

Premium kerstpakketten
Gratis bonuscadeau's Laagste prijsgarantie Leverdatum zelf kiezen
Hoofdkantoor Staat 42 6031 EM, Nederweert +31 (0) 495 84 32 42 info@kerstpakkettenidee.nl
Overboeking iDeal VISA Bancontact PayPal Mastercard Maestro
Facebook Google+ LinkedIn Youtube
Inpakcentrales van Kerstpakketten idee De locaties van onze inpakcentrales
Copyright © 2018 - Kerstpakketten idee - Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer | Sitemap
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b...
+31 (0) 495 84 32 42 info@kerstpakkettenidee.nl
Nieuwe collectie
Collectie 2018 medio juli online! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte!
5% Korting
Bekijk de actie